unybp

Közösségi összefogás a budapesti turizmusért

Az #újranyitvaBP kezdeményezés keretében indítottuk el önálló programunkat a Budapestre irányuló belföldi turizmus támogatására.

A budapesti turisztikai és vendéglátóipari vállalkozások helyzetét a lezárások feloldását követően is megnehezíti az idegenforgalom elmaradása, így ennek a szektornak is komoly ösztönzőkre van szüksége a fennmaradáshoz.

#újranyitvaBP

A programban a turizmus és a vendéglátás területén működő önkéntes kamarai tagvállalkozásokkal együttműködve 50 fős kétnapos autóbuszos városnéző túrákat szerveztünk a fővárosba. A belföldi turisztikai program költségét a BKIK Szolidaritási Alapjának 25 millió forintos induló kerete fedezte, ami fejenként 50 ezer forintos támogatást tehet lehetővé mintegy 500 vidéki egészségügyi dolgozó számára.

2021 szeptemberében ötven Heves megyei egészségügyi dolgozó és szociális munkás látogatott el a fővárosba egy kétnapos autóbuszos városnéző kirándulás során. 

 

Ezzel a csoporttal indult a Budapestre irányuló belföldi turizmust támogató kezdeményezés, amellyel egyben kifejezhettük köszönetünket a pandémia mindennapi hősei felé.

A kétnapos városnéző programok során Budapest nevezetességeit úgy válogattuk össze, hogy legyenek köztük vadonatúj és olyan érdekes helyszínek is, amelyek eddig nem voltak fókuszban. 

 

Így vendégeink ellátogattak többek között a Budai Vár augusztus 20-án újranyitott, gyönyörűen helyreállított Szent István termébe, a Zwack Unicumházba, a Sziklakórházba, továbbá hajóról is megcsodálhatták a város szépségeit.

Young man with friends at restaurant

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a nagy érdeklődés miatt a fogyasztásösztönzésre kiírt 50 MFt-os pályázati keret betelt, ezért ideiglenesen nem tuduk további pályázatokat fogadni.
Megértését köszönjük!

BKIK