unybp

Légsterilizáló készülékek lakossági szolgáltatóknak

Légsterilizáló eszközbeszerzési program budapesti vállalkozások számára

A BKIK folyamatosan kutatja annak lehetőségeit, hogyan lehetne a szolgáltatói terekben csökkenteni a fertőzés kockázatának a veszélyét. Jelen programunkkal hatékony eszközök beszerzését támogatjuk szolgáltatói terek vírusmentesítésére.

A COVID-19 járvány okozta gazdasági visszaesés komoly csapást jelentett a budapesti szolgáltató szektorban működő nagyszámú vendégkörrel rendelkező vállalkozás számára. A teljes átoltottság eléréséig a cégek számára továbbra is veszélyt jelent, hogy a vírus terjedését esetleg a társas érintkezések valamilyen fajta korlátozásával lehet majd megfékezni, ami a budapesti szolgáltató kisvállalkozások működése szempontjából akár végzetes is lehet. 

 

Arra törekszünk, hogy ezt minden lehetséges eszközzel elkerüljük, ezért tavaly egy átfogó felmérésben, egyetemi szakértők bevonásával értékeltük a Magyarországon elérhető légsterilizáló eszközök nagy részét. 

 

Szakértőink 15 gyártó és forgalmazó több mint 60 készülékét vizsgálták meg, azokat keresve, amelyek a budapesti szolgáltató mikro-, kis- és középvállalkozások az ügyfeleket kiszolgáló térben folyamatosan működtetve hatékonyan csökkenthetik a szálló kórokozók számát és így a vendégek megfertőződésének kockázatát.

Mindemellett a felkért szakértők és a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai e mellett hangsúlyozták, hogy a közös légtér használat során elsődleges védő szerepe továbbra is a folyamatos légcserének, azaz a szellőztetésnek és a maszkviselésnek van.

A SZAKÉRTŐK ÁLTAL TÁMASZTOTT MINIMÁLIS KÖVETELMÉNYEK A VIZSGÁLAT SORÁN

  • megfelelő tanúsítvánnyal rendelkezzenek, mely szerint a SARS COV-2 vírust hatástalanítják
  • megfelelő előszűrővel rendelkezzenek, mely megakadályozza a szennyezések lerakodását a készülékek vírusölő szerkezetére
  • megfelelő utószűrővel rendelkezzenek az olyan készülékeknél, amelyek működése káros anyag kibocsátással jár (pl. ózon), ami megakadályozza a káros anyag kibocsátását
  • legalább óránként négyszeres légcserét biztosítson az adott helységben

Ezeknek a feltételeknek egyelőre két típusú készülék felelt meg

1)    Airvent UV-C FiltAir termékcsalád (UV technológia)

2)    Novaerus Defend termékcsalád (plazma technológia kombinálva HEPA szűrővel)

További szempontok a vendégtérben folyamatosan hatásosan üzemeltethető készülékek rangsorolásában:

  • minél alacsonyabb zajszint
  • minél nagyobb egységnyi légcsere egy adott helységben
  • ár, illetve kedvezmény mértéke
  • üzemeltetési, karbantartási költségek mértéke

Az ajánlás során a műszaki kritériumokon túl a BKIK figyelembe vette az üzemeltetési, karbantartási költségek mértékét is, illetve a programban a gyártók által biztosított kedvezmény mértékét is.

KÉSZÜLÉK TÍPUSA
Airvent UV-C FiltAir 15

KÉSZÜLÉK TÍPUSA
Airvent UV-C FiltAir-S 15

KÉSZÜLÉK TÍPUSA
Airvent UV-C FiltAir 30

KÉSZÜLÉK TÍPUSA
Airvent UV-C FiltAir-S 30

KÉSZÜLÉK TÍPUSA
Airvent UV-C FiltAir 45

KÉSZÜLÉK TÍPUSA
Airvent UV-C Filtair-S 45

KÉSZÜLÉK TÍPUSA
Airvent UV-C FiltAir 75

KÉSZÜLÉK TÍPUSA
Airvent UV-C FiltAir-S 75

KÉSZÜLÉK TÍPUSA
Novaerus Defend 400

KÉSZÜLÉK TÍPUSA
Novaerus Defend 1050

Az ajánlás során a műszaki kritériumokon túl a BKIK figyelembe vette az üzemeltetési, karbantartási költségek mértékét is, illetve a programban a gyártók által biztosított kedvezmény mértékét is.

KEDVEZMÉNYES VÁSÁRLÁS FELTÉTELE

A légsterilizáló készülékek kedvezményes vásárláshoz regisztrált tagok esetén – a BKIK által kiállított – „Igazolás kamarai regisztrációról”, önkéntes tagoknak pedig „Igazolás tagsági jogviszonyról” dokumentum bemutatása szükséges a forgalmazónak.

 

Az igazolás kiállításához az „Igénylőlap légsterilizáló kedvezményes vásárláshoz” kitöltött űrlapot kell elküldeni az ujranyitvabp@bkik.hu e-mail címre. Az igénylőlapon megadott adatok alapján a BKIK 3 munkanapon belül kiállítja az igazolást és megküldi az igénylőlapon feltüntetett e-mail címre. Az igazolást a vásárlás alkalmával kinyomtatott formátumban át kell adni a forgalmazónak. Egy igazolással, egy vásárláskor több készülék is vásárolható, de minden vásárláshoz új igazolása igénylése szükséges.

Young man with friends at restaurant

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a nagy érdeklődés miatt a fogyasztásösztönzésre kiírt 50 MFt-os pályázati keret betelt, ezért ideiglenesen nem tuduk további pályázatokat fogadni.
Megértését köszönjük!

BKIK